08/10/2021

De maaier had ze dit voorjaar laten staan: de grote bos blauwe lupinen langs de sloot. De intensiteit van het blauw en het grote aantal bij elkaar was prachtig. Ik realiseerde me dat het maar een moment was. Morgen was de magie misschien weg. Het beeld moest vastgehouden worden in een schilderij.

De natuur weerspiegelt een diepere werkelijkheid, een wereld waarin je tijd anders beleeft. Een tuin vol bloemen is iedere dag anders. Zichtbaar wordt het verglijden van de dagen. In de sensatie van dat ene moment van verwondering schuilt de schoonheid die ik bedoel te schilderen.

Het ongebruikelijke formaat van het doek versterkt het idee dat je als toeschouwer er middenin staat, omsloten door bloemen. Een paradijselijke staat van zijn.

Aanstaande zondag 10 oktober begint de 23ste Onafhankelijke Realisten Tentoonstelling bij Museum Møhlmann in Appingedam met het jaarlijkse brede overzicht van hedendaagse realistisch werk van 120 kunstenaars. Te zien tot en met zondag 19 december. Voor meer info: https://www.museummohlmann.nl/exposities/23e-onafhankelijke-realistententoonstelling/

Mijn bijdrage:

Lupinus Angustifolius, 2021, acryl op doek, 50 x 160 cm